Werkgevers – Hulp voor uw werknemers
Schulden op de werkvloer
Werknemers met geldzorgen hebben eerder last van stress, maken sneller ongelukken en zijn gevoeliger voor fraude en diefstal. En dat kost de werkgever geld. Bovendien geeft een loonbeslag de salarisadministratie extra werk en raakt u door het loonbeslag betrokken bij de schulden van uw werknemer. U hebt er dus alle belang bij de financiële problemen van een werknemer te herkennen en deze helpen te voorkomen. Werknemers die niet hoeven te piekeren over geld komen bovendien uitgeslapen op hun werk. Ze melden zich minder vaak ziek en lenen niet bij collega’s. En ze hoeven onder werktijd niet te bellen naar schuldeisers, bank, incassobureau of deurwaarder.
Bron: Nibud 2011
U kunt uw werknemers – en uw bedrijf – helpen
Om uw werknemers met geldzorgen weer financieel op de rit te krijgen, is het nodig overzicht te geven in hun inkomsten en uitgaven. Dit doe ik door een gestructureerde aanpak. Ik start met een intakegesprek van een half uur, waarbij ik samen met uw werknemer bepaal of en hoe ik hem kan helpen. In de meeste gevallen wordt gekozen voor het traject Budgetbegeleiding, maar men kan ook kiezen voor Budgetcoaching.
Voor meer informatie over de invulling van deze twee trajecten voor uw werknemers, zie Budgetbegeleiding en Budgetcoaching. De kosten voor Budgetbegeleiding voor werknemers en Budgetcoaching voor werknemers vindt u onder Tarieven.